Hvorfor velge LED?

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre bruken av nettstedet, og for å kunne gi brukerne best mulig tjenester. Klikk her for mer informasjon. OK, takk!

Lurer du på hvorfor du bør velge LED-belysning? LED-arbeidslys er uunnværlige. For noen år tilbake valgte man ofte “billige” LED  fra Kina, men nå ser det annerledes ut. Den typiske 48 watt firkantede LED -arbeidslampen har gitt etter for mange forskjellige modeller, former og størrelser. Alle disse forskjellige produktene kan brukes til utallige forskjellige bruksområder. For eksempel har vi et bredt spekter av ARBEIDSLYS, FRONTLYKTER, LED-BAR OG FJERNLYS, VARSELLYS, SIDEMARKERINGSLYS , og sist men absolutt ikke minst PREMIUM LED! og mye mer.

Ikke alle vet nøyaktig hva LED -lys er og hva fordelene med LED -belysning er, derfor har vi laget forskjellige informasjonssider. Hvis du etter å ha lest disse sidene fortsatt har spørsmål, må du gjerne kontakte oss, så vil vi hjelpe deg videre.

Hvordan fungerer en LED-lampe og hvordan oppsto den?

LED lampe forklaring

En LED er en elektronisk halvlederkomponent som er konstruert som en diode, som avgir lys i retningen på det punktet der strømmen passerer. Den ble allerede oppdaget i 1907, men har gått ubemerket hen lenge. LED-belysning slo egentlig ikke igjennom før i 1962, og ble først brukt som blinklys og til signaloverføring. Takket være tekniske forbedringer har lysytelsen økt. Det var først på slutten av 1990 -tallet at det kunne produseres lysdioder som var egnet som lyskilde til daglig bruk. En LED-lampe er vanligvis beskyttet av et lite gjennomsiktig hus på noen få millimeter. Dette huset fungerer også som en linse.

Dioden/halvlederen til en LED-lampe har en negativ og en positiv side. Den negative siden, også kalt katode, har ekstra elektroner. Den positive siden, også kalt anode, har ytterligere positivt ladede partikler. Når LED-en får strøm, er det et samspill mellom disse to sidene. En såkalt “forbudt sone” opprettes i midten av dioden, som ikke leder strøm. På grunn av samspillet mellom de positive og negative sidene av dioden begynner de negative elektronene og de positive partiklene å bevege seg mot hverandre. Etter hvert blir eksklusjonssonen mindre og mindre og forsvinner til slutt. Når et negativt elektron reagerer med en positiv partikkel, mister den energi i form av et foton. Disse fotonene danner sammen en lysstråle.

LED er bærekraftig og energieffektivt

Alle LED-arbeidslys har en ting til felles, og det er den enorme lysytelsen i forhold til forbruket effekt (watt). For eksempel gir en god LED -arbeidslampe opptil 5 ganger så mye lys per watt strømforbruk enn en tradisjonell halogen arbeidslampe!

Lampens levetid er også mye lenger enn vanlig halogen. Hvis en LED-lampe går i stykker før det har gått 10.000 timer, er det nesten alltid på grunn av andre faktorer enn den faktiske til LED-brikken. For eksempel er strømforsyningen til LED-brikkene kanskje ikke av god kvalitet, men vanligvis er problemet i huset. Ved å spare på kostnadene, velges noen ganger kjøleribber som er for små. Dette sparer materialer og fraktkostnader, noe som gjør LED-arbeidslampen billigere, men dette er vanligvis ikke til fordel for kvaliteten. Hos Agriled.no har vi kun høykvalitets og holdbare LED i vårt sortiment, slik at vi til enhver tid kan forsikre deg om kvaliteten.

Hvorfor velge LED

 

Fordeler med LED sammenlignet med halogen

LED -belysning er mer effektivt enn halogenbelysning. Med andre ord: med LED -arbeidslys omdannes mer energi til lys enn til varme. En halogenlampe gir lys fordi strøm føres gjennom et tynt wolframfilament, hvoretter det blir veldig varmt og begynner å lyse. Denne glødetråden gir lys. Under glødingen av filamentet blir denne tråden tynnere og tynnere til den på et tidspunkt vil briste og lampen vil gå i stykker. Denne prosessen kan akselereres av vibrasjoner som lampen må tåle. For eksempel spretter en trailer veldig ofte, slik at den ofte må monteres med nye (halogen) lamper. Dette er ikke tilfellet med LED -baklys.

Det at en LED -lampe likevel føles varm under bruk, har å gjøre med at LED -brikkene er følsomme for høy temperatur. Varmen må ledes bort fra lysdiodene til lyshuset, hvoretter den kan frigjøre varmen til miljøet.

En halogenlampe blir mye varmere innvendig. Huset til en halogenlampe er ofte laget av plast som ikke leder varme, noe som gjør at det føles kjøligere.

En annen stor fordel er lysets klarhet og ekthet. I tillegg til lysøkningen, er lysfargen også mye hvitere. Dette “hvite” lyset har et bedre særpreg enn det “gule” lyset som er kjent med halogenlamper. For eksempel er grønt litt grønnere og blått ganske enkelt litt blåere. Alt i alt ser du mer med hvitt lys enn med gult lys.

Du kan lese mer om fordelene med LED-belysning.

LED belysning til bil

LED -belysning har inntatt bil-markedet! På grunn av de mange fordelene, velger mange nå å installere LED -belysning i kjøretøyet sitt. I tillegg til den høye lyseffekten, gir LED -frontlykter også høy holdbarhet. Disse frontlysene er svært økonomiske i bruk og har betydelig lengre levetid enn den tradisjonelle frontlykten.

Les mer om LED -belysning i biler her.

LED til trailer og henger

Hvorfor LED

God belysning er ikke bare viktig på kjøretøyet, men også på traileren eller hengeren. På grunn av de mange og store fordelene, velger flere og flere LED -belysning på tilhengeren. Du får umiddelbart høyere lysytelse, klar og ekte belysning, og lampene dine varer mye lengre. Er du nysgjerrig på alle fordelene, eller vil du vite hvordan du løser funksjonsfeil i tilhenger- / hengerbelysningen?

 

 

 

 

LED -varsellys

Varsellamper har blitt brukt i årevis for å øke synligheten på offentlige veier. I tillegg til sikt er det også for å advare andre trafikanter om spesielle situasjoner. For eksempel ved avvikende bredde, lengde eller høyde, etc.,

Gode ​​LED arbeidslys

I vintermånedene er arbeidslys uunnværlig. Det blir mørkt tidligere, nettene blir lengre, været forringer sikten … I løpet av denne perioden er det stor etterspørsel etter godt arbeidsbelys. For de kresne har vi satt sammen et utvalg av premium arbeidslys